newborn fotografie session stan

newborn fotografie session stan schabbeke

Newborn fotografie, het is écht een vak apart!
Niet elke fotograaf is er geschikt voor leert onze ervaring… Want zo een pasgeboren baby’tje vastleggen op een wondermooie manier, daar heb je veel tijd maar vooral geduld én kennis voor nodig!

Een pasgeborene doet waar hij/zij zelf zin in heeft! 🙂
Even een weenuurtje? Krampjes? Gewoon een wakker momentje?
Dan is het aan ons als hun fotograaf om gewoon geduldig te wachten tot hij/zij er terug klaar voor is!

Als we op dat moment zelf stress zouden krijgen omdat het maar niet vooruit gaat en er misschien zelfs nog een andere afspraak op de agenda staat waarvoor we dan niet op tijd gaan zijn of iets dergelijks, dan lukt het vaak helemaal niet meer. Het klinkt gek, maar als wij ons zorgen maken, als wij stress hebben, als wij ons druk maken, dan voelt baby dat!
Baby’s voelen stress, baby’s voelen negativiteit!
Hun reactie daarop? Wenen en onrustig zijn…

Maar, als je als fotograaf zelf super rustig kan blijven, ook al is het modelletje dat niet, dàt zorgt ervoor dat je uiteindelijk  toch de beelden zal hebben die je wil!

Vergelijk het met jezelf, als je verschrikkelijk  overstuur bent en je beste vriend/vriendin staat voor je mee druk te doen en te zeggen “oooh nee wat een ramp, dit is verschrikkelijk, ooooh ocharme, enz… ”

OF je vriend/vriendin zegt op een rustige manier om kalm te blijven, om te blijven ademen, bied je een glaasje water aan (of iets sterkers! 😉 ) en gaat samen met je op de sofa zitten en blijft zacht herhalen om rustig te ademen en te kalmeren…
Als de persoon die bij je is,  rustig blijft op momenten dat je het zelf niet kan zijn, dan zal je ook zelf sneller terug rust vinden!
En dat is met een baby’tje nét hetzelfde! Ten allen tijde ZEN blijven is de boodschap! 🙂

Laat het zen gedeelte  nu net iets zijn dat wij hier V O L L E D I G onder controle hebben na al die jaren werken met newborns! 🙂

Blijf zelf zen en je baby zal relatief snel zijn/haar rust terugvinden… Maak je je zorgen en  ben je wat in paniek omdat je niet weet hoe reageren, tja… dan zou ik mijn fototoestel opbergen voor die dag want dan hang je eraan voor de moeite! 😉

newborn fotografie, het is écht een vak apart! 😉

newborn fotografie session Cattleya

newborn fotografie session Cattleya