kinderfotografie-Antwerpen

kinderfotografie-Antwerpen

Elena Shumilova, voor vele fotografen onder ons een groot voorbeeld!
Deze waanzinnig getalenteerde fotografe begon ongeveer 6 jaar geleden met “magische” foto’s te maken van haar eigen kindjes en dieren… Ondertussen  reist ze de hele wereld rond en leidt ze andere fotografen op!
Ze geeft workshops waarin ze – zonder “geheimpjes” achter te houden – haar volledige workflow toont: hoe ze een beeld schetst in haar hoofd (vaak tekent ze dit ook al uit op papier), hoe ze op zoek gaat naar de ideale locatie om dit beeld tot leven te brengen, het perfecte licht zoekt, de omgang met de modellen (vaak kinderen en diertjes) en uiteraard ook hoe de sessie zelf verloopt. En ondanks dat ze al op voorhand hét beeld in haar hoofd heeft dat ze wil creëren, zie je dat ook de spontane momenten omarmd worden.

Wij hadden de eer om in Riga een dagje mee te mogen lopen, haar aan het werk te zien en haar visie te ontdekken. Van heel dichtbij mochten we zien hoe ze haar kunst creëert en ook de simpele momenten uit het leven omzet in magische kunstwerkjes!

Ze toonde hoe ze een SOOC (straight out of camera), dat op zich al een heel sterk beeld is, tijdens haar editing  omtoverde tot een magisch verhaal. Een beeld waar je naar kan blijven kijken, simpel, puur en gewoonweg wondermooi. De beelden voelen heel sprookjesachtig aan waardoor je het gevoel hebt dat je in een andere wereld stapt. Je voelt de emoties, je voelt de band tussen de modellen.

En net dat maakt haar zo fantastisch als fotografe, met één beeld een volledig verhaal vertellen, een beeld waarin je de band voelt tussen mens en dier, de band tussen geliefdes of familieleden.
De 3D wereld en zijn emoties kunnen vastleggen in een 2D formaat. Als je dàt kan, dan bereik je de top! En daar is Elena Shumilova het bewijs van!

conclusie: als ik groot ben, wil ik net als haar zijn! 😉

hieronder post ik enkele beelden die we gemaakt hebben dat weekend… we hebben getracht om haar niveau te bereiken, maar we moeten nog wat oefenen denk ik! 😉

Antwerpen kinderfotografie-Elena

Antwerpen kinderfotografie-Elena

kinderfotografie-antwerpen

kinderfotografie-antwerpen